Уход за кухонными ножами

Кухонные ножи, следует хранить в безопасном месте, где они не могут соприкасаться с другими кухонными принадлежностями, правильное использование и уход за ножами - залог долгой службы Ваших ножей. Існує безліч підставок для ножів, дозволяють дбайливо зберігати і берегти від зіткнення з іншим посудом. Оптимальним пристосуванням для зберігання ножів, є настінні магнітні тримачі. На відміну від настільних блоків, магніти не приховують форму ножа. Недопустимо использование ножей не по назначению. В результате таких действий могут возникнуть серьезные повреждения - вплоть до раскалывания лезвия или поломки рукоятки, не говоря уже о царапинах. Нож должен только резать - в этом залог его долговечности. Кроме того, каждый нож предназначен для резки определенного продукта, потому что все они обладают разной текстурой и плотностью. Ножі, залежно від твердості сталі і якості виготовлення, вимагають заточування від одного разу на місяць до одного разу на півроку. В процесі роботи на поверхні ножа з'являються мікродефекти, що призводить до його затуплению. Тупим ножем і важко, і небезпечно працювати, тому ножі потрібно регулярно підточувати. Неприпустимо різати на твердій поверхні. Непридатними є метал, кераміка. Оптимальна поверхня обробних дощок - м'який поліетилен сітчастої структури. Дане покриття не вбирає запахи на відміну від дерева, а також за рахунок ефекту батута, який створюється за рахунок сітчастої структури, дозволяє зберігати заточку ножів більш тривалий час. Мийте ножі відразу після використання. Багато продуктів містять речовини, які можуть викликати корозію і потемніння леза.
- Інструкція по використанню точила Samura KSS-200Встановіть точило на рівну поверхню (кухонний стіл, стільниця). Під час роботи тримайте точило по центру за корпус. Первісна, груба заточка/ SharpenerІнструкція по використанню точила Samura KSS-200
- Краща подруга ножаОбробній дошці, ймовірно, стільки ж років, скільки й самому ножу. На кухні вони один без одного обійтися ніяк не можуть. Щоб різати з усіма зручностями, треба і дошки мати відповідної якості.Краща подруга ножа